top of page
  • Forfatters billedeLegends Car

Nye og gamle vindere i OK Mobil 1 Legend Car Cup

To nye vindernavne kom øverst på podiet under weekendens tredje afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. I hvert fald for denne sæson. For mens Flemming Jensen, Jægerspris, tidligere har vundet løb i oldboys-klassen, var det første gang, at Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg, havde det samlede feltet bag sig over målstregen på FDM Jyllandsringen.


”Jeg har høstet mange andenpladser og mange tredjepladser, men dette her var min første sejr,” siger Joachim Lee Holmstoel om sin sejr i det første af weekendens tre løb på FDM Jyllandsringen. ”Det var en lettelse – det var dejligt. Jeg tror, at ordet Endelig var det, jeg hørte flest gange, da jeg steg ud af bilen efter løbet.”

Joachim Lee Holmstoel havde – vanen tro – kvalificeret sig blandt de bedste i tidtagningen. Femtebedste tid bag Magnus Madsen, Skjern, Mirza Ahmetagic, Randers, Kevin Verner, Silkeborg, og Mads Gravsen, Slagelse. Disse fem startede dog bag ham i første løb, hvor de 20 bedste fra tidtagningen starter i omvendt rækkefølge. Men i modsætning til dem var Joachim Lee Holmstoel bedre til at komme frem gennem rækkerne. Allerede på tredje omgang lå han i front. På syvende omgang havde han et forspring på over ni sekunder, og han kunne krydse målstregen først med 4,5 sekunders forspring til Mads Gravsen.


”Nu har jeg fået den første sejr, og så er vægten taget af skuldrene,” siger Joachim Lee Holmstoel, som debuterede i klassen i 2019. ”Nu satser jeg på flere førstepladser.”


I de efterfølgende løb var det dog Mads Gravsen, som svingede taktstokken. Med to løbssejre overtog han føringen i Legend-mesterskabet foran Magnus Madsen, som ellers havde vundet sæsonens fem første løb, og Joachim Lee Holmstoel. Han er startet sæsonen i Magnus Madsens vinderbil fra 2020, men når efterårssæsonen starter, sker det i en helt ny racerbil.


Blandt oldboys-kørerne fortsatte Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, sin stribe af maksimumscorer. Sådan da. Den niende kom i tidtagningen. Den tiende i første løb. Den ellevte i andet løb. Men i tredje løb var hans røde racerbil ikke at finde på startgridden.


”Da jeg forlod vores telt i ryttergården, sprang koblingskablet,” fortæller Lars Bohnensach Ebbesen, der ellers skulle have startet det afsluttende løb fra position otte. ”Vi prøvede, om jeg kunne starte bilen, hvor den stod i gear, men det ville jeg ikke gøre på startgridden. Jeg ville ikke byde mine konkurrenter og mig selv, at de pludselig skulle møde en bil, der holdt stille på startstregen, så jeg startede fra pitlane.”


Omgang for omgang fik Lars Bohnensach Ebbesen kørt sig op gennem rækkerne fra den selvvalgte 30. plads til en generel 13. plads. ”Det er megafedt, når man ved, at jeg måske slet ikke kunne være startet,” siger han. ”Selv om jeg mistede min sejrsrække, var det nok mit livs løb. Jeg beviste, at jeg godt kan køre en Legend-racer gennem trafikken.”


Lars Bohnensach Ebbesen kunne på næstsidste omgang tage tredjepladsen blandt oldboyskørerne fra Nils-Bo Riis, Jerslev, men han nåede ikke at indhente Sorba Taus Kidmose, Balle, og Flemming Jensen, Jægerspris. Sidstnævnte kunne dermed vende tilbage til øverste trin på podiet – et sted, hvor han sidst stod ved OK Mobil 1 Legend Car Cuppens forrige besøg på FDM Jyllandsringen.

Comments


bottom of page