top of page
  • Forfatters billedeLegends Car

35 Legend-racere i action på Padborg Park

Også i år bliver der kamp til den store guldmedalje, når feltet i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen indtager asfalten på de danske racerbaner. Det sker første gang i den kommende weekend, hvor sæsonen starter på Padborg Park, og her er der intet mindre end 35 Legend-kørere til start.

I år får de hele tre mesterskaber at kæmpe om.


Der er selve Legend-mesterskabet, hvor det typisk er de yngre, fremadstormende deltagere, som kæmper om sejre og pokaler. Så er der Legend Car Masters-mesterskabet. Det er det mesterskab, som tidligere gik under betegnelsen Old Boys, og hvor kørere fra deres fyldte 40. år kan tilmelde sig. Endelig er der kommet et nyt mesterskab til. For nogle år siden blev de nye Legend-racere fra producenten leveret med en trecylindret Yamaha FZ09-motor, men da der stadig findes mange Legend-racere med den oprindelige fircylindrede Yamaha 1250-motor, er der blevet indstiftet et mesterskab, hvor brugere af disse biler kan kæmpe mod hinanden – med mindre de deltager i et af de to andre mesterskaber.


Ti kørere har valgt at tilmelde sig firecylindermesterskabet. De fleste er debutanter, men flere har været med i klassen tidligere. Det gælder eksempelvis Villy Fredebo Jørgensen, Padborg, Anders Eriksen, Hadsten, og Christian Nissen, Rødby.


Blandt Masters-kørerne er Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, på jagt efter sin femte titel i streg, og han bliver i år bl.a. udfordret af debutanterne Nicolai Baltzer Jensen, Stenderup, og Martin Sørensen, Store Heddinge, der kommer fra henholdsvis DS3 Cuppen og Super Cuppen.


Sidste års Legend-mester Mads Gravsen, Slagelse, har valgt ikke at forsvare sit 2022-mesterskab, mens den tidligere mester Magnus Madsen, Ringkøbing, er skiftet til Grand Prix Tours Super 2L-klassen. Der skal derfor findes en ny mester, og de to fætre Kevin Verner, Silkeborg, og Joachim Lee Holmstoel, Risskov, synes sammen med Frederik Valdemar Schrøder, Aalborg, at være favoritter.


Men der er også en tidligere mester, som vender tilbage til OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Det er Michael Christensen, Grindsted, som tog titlen tilbage i 2018, men siden har deltaget i OK Oktan 100 Super GT-klassen. Nu har han skiftet sin Super GT-racer ud med en Legend-racer og vil helt sikkert være at finde i den forreste del af feltet.


Foto: Henning Smed.

Comments


bottom of page