top of page
  • Forfatters billedeLegends Car

Tager Mathias H. Jensen Legend-titlen?

Lige fra sæsonens allerførste tidtagning for lidt mere end fire måneder siden har Mathias H. Jensen, Hinnerup, toppet tabellen i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Og den placering indtager han også, inden weekendens Asetek Finaleløb på Padborg Park. Det store spørgsmål er, om østjyden nu tager mesterskabet, efter at han i 2019 og 2020 sluttede på henholdsvis tredje- og andenpladsen i mesterskabet.Mathias H. Jensen har i år været pålideligheden selv. Kun en enkelt anden kører har ligesom ham scoret point i hver eneste tidtagning og hvert eneste løb, der er blevet kørt indtil nu. Derudover har mesterskabsfavoritten haft to perfekte weekender, hvor han har scoret maksimumpoint. Og det er ellers ikke nogen nem ting at gøre i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, hvor bedste mand i den pointgivende tidtagning skal starte første løb fra startposition 20 og køre sig frem til førstepladsen for at gøre det. Og så fortsætte præstationen i de to næste heat.

Magnus Madsen, Skjern, er ikke bare forsvarende mester. Han er også dobbelt forsvarende mester – en præstation, der givet ham titlen som årets talent i Ringkøbing-Skjern Kommune – men han har haft sine udfordringer i år. Alligevel viste han ved Night Race på Padborg Park, at farten ikke fejler noget, da han vandt alle tre løb. Det er Magnus Madsen, som er den eneste reelle udfordrer til Mathias H. Jensen i toppen af tabellen. Mads Gravsen, Slagelse, har stadig en teoretisk mulighed for at tage titlen i sin anden sæson, men dels skal han gøre rent bord, dels skal de to andre titelkandidater rammes af sort uheld.

Blandt oldboys-kørerne står kampen mellem Lars Bohnensach Ebbesen og Mike Nordby Mathiesen, begge Varde. Førstnævnte har dog et godt udgangspunkt for at gentage sin titel fra 2020-sæsonen, da hans forspring andrager 49 point. Og der er 100 point at kæmpe om.Feltet ved Asetek Finaleløbet tæller i øvrigt to debutanter. Og en dobbelt mester, som gør comeback.

Den sidste er Kenneth Jensen, Randers, som tog titlen i 2012 og 2013, og som nu har sin første start i klassen siden 2019. De to debutanter er Oliver Sebastian Leed, Græsted, og Mark Mathiesen, Hørning. Førstnævnte har flere sæsoner i karting bag sig og følger i fodsporet på sin far Nikolaj, som tidligere har startet klassen, mens Mark Mathiesen efter 16 års pause har fået fornyet sin racerlicens. Og ja, han er lillebror til Mike Nordby Mathiesen…

Det første løb for OK Mobil 1 Legend Car Cuppen køres lørdag klokken 17.20, mens de to søndagsløb starter henholdsvis klokken 10.30 og 16.05. Alle tre løb streames live på youtube.com/supergtdanmark.

Foto: Henning Smed.
Comments


bottom of page