top of page
  • Forfatters billedeLegends Car

Fem point adskilte titelkandidater i dramatisk finaleweekend

OK Mobil 1 Legend Car Cuppen fik søndag eftermiddag på Padborg Park en ny mester. Det var Mads Gravsen, Slagelse, som efter en dramatisk finaleweekend blev den 12. vinder af Legend-mesterskabet. Men det holdt hårdt

Mesteren fra 2019 og 2020 – Magnus Madsen, Skjern – var hans hårdeste konkurrent, og de to kørere har i efterårssæsonen været i clinch med hinanden. Det var de også ved det første af weekendens tre heats i det sønderjyske. Lørdag eftermiddag flettede de to hjul på vej ind i Padborg Parks hurtigste sving – Big Mag. Mens Mads Gravsen måtte humpe i pit for at få foretaget en nødtørftig reparation af et ødelagt motorophæng, så han kunne komme tilbage på asfalten og få det ternede flag som sidste mand, mens Magnus Madsen krydsede målstregen som treer.


Magnus Madsen førte nu med fire point, men da en protest mod ham fra Mads Gravsen blev taget til følge og medførte et tidstillæg på 20 sekunder, var det Mads Gravsen, som førte med seks point, da weekendens andet løb blev startet søndag middag


Her var der også nærkontakt. Ikke imellem de to titelkandidater. Magnus Madsen fik et skub bagfra af en konkurrent – som siden blev udelukket for at deltage med en bil med for tynde bremseskiver – og det gav Mads Gravsen muligheden for at gå forbi rivalen og tage andenpladsen i løbet bag vinderen Kevin Verner og dermed udbygge sin føring i mesterskabet.


Da dagens sidste heat i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen skulle køres, havde Mads Gravsen et forspring på otte point til Magnus Madsen. Gravsen skulle starte som nummer ni, mens Madsen havde startposition fem. Holdt disse positioner til mål, ville Mads Gravsens forspring blive reduceret til fire point.


Også finalen blev dramatisk. Mads Gravsen tyvstartede, og blev sat tilbage af en strafbane, men andre fik også straffe, og midtvejs i løbet havde Magnus Madsen og Mads Gravsen arbejdet sig op til første- og andenpladserne, hvor specielt sidstnævnte var under hårdt pres. Men andenpladsen var tilstrækkeligt til, at Mads Gravsen kunne tage den samlede sejr i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen med fem points forspring.


Blandt oldboys-kørerne kunne Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, allerede efter tidtagningen sikre sig sin fjerde titel i træk, men finaleweekenden på Padborg Park udløste også en række nye eller positive oplevelser for flere af feltets ældre kørere.

Efter mere end fem års sejrstørke kunne Sorba Taus Kidmose, Ebeltoft, tage sin anden løbssejr i oldboysklassen. Det var med til at cementere hans plads som nummer tre i oldboysklassementet, hvor han trods uheld for rivalen Flemming Jensen, Jægerspris, ikke kunne gå forbi denne i slutstillingen.


To andre oldboyskørere med smil på læben var Claus Christensen, Odder, og René Dueholm, Smørum. I lørdagens heat kunne Claus Christensen tage sin første top 3-placering, mens hans to søndagsheat var præget af sammenstød og afkørsler. René Dueholm kunne derimod for anden gang tage en top 3-placering. Foto: Henning Smed Madsen.

Comments


bottom of page