top of page
  • Forfatters billedeLegends Car

De nye mestre måtte hele følelsesregisteret igennem

Både Mathias H. Jensen, Hinnerup, og Lars Bohnensach Ebbesen, var forhåndsfavoritter i henholdsvis Legend- og oldboys-kategorien i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen inden Asetek Finaleløbet på Padborg Park. Det endte da også som årets mestre i den populære klasse, men inden de kunne juble, måtte de begge hele følelsesregisteret igennem.

Begges humør nåede den absolutte bund under det første af weekendens tre heat. Mathias H. Jensen befandt sig midt i feltet, da han pludselig flettede hjul med Mike Nordby Mathiesen, Varde, med det resultat, at begge endte i en af banernes sandkasser og ikke kunne fortsatte. Da Mathias H. Jensens værste rival – den forsvarende mester Magnus Madsen, Skjern – samtidig formået at køre sig i front og vinde løbet, var der fortsat spænding om Legend-mesterskabet inden søndagens to løb.

For Mike Nordby Mathiesens vedkommende betød opholdet i sandkassen også, at han ikke længere havde en chance for at indhente sin modstander i oldboys-opgøret, Lars Bohnensach Ebbesen. Denne var imidlertid ikke klar over dette faktum, så da han på løbets sidste omgang var involveret i en kollision med Kenneth Jensen, Randers, og ligeledes endte i en sandkasse, kunne de andre konkurrenter opleve ham vildt gestikulerende, mens de passerede ham efter at have modtaget målflaget… Senere vendte smilet dog tilbage.Da sæsonens næstsidste løb blev skudt i gang, havde Magnus Madsen stadig en mulighed for at tage sin tredje titel i træk, specielt da han startede løbet fra pole position. Imidlertid manglede hans bil fart, og på den første omgang mistede han hele fem pladser. På næste omgang blev han overhalet af mesterskabsførende Mathias H. Jensen, men han faldt yderligere tilbage til niendepladsen, inden han på niende omgang måtte parkere bilen med en teknisk defekt.

De to store triumfatorer ved Asetek Finaleløbet var Mads Panik Pedersen, Hjallerup, og Kim Schmidt Pedersen, Hadsten. De er teamkammerater, og de endte til sammen med at tage fem af seks mulige sejre i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Mens Mads Panik Pedersen to gange krydsede målstregen først, scorede Kim Schmidt Petersen et hattrick blandt oldboys-kørerne. Duoen har dog ikke deltaget i hele sæsonen, hvorfor de sammenlagt sluttede som sekser og femmer i deres respektive klasser.

Foto: Henning Smed Madsen.
bottom of page